Inleiding

Op 1 maart 1950 is de hengelsportvereniging Tynaarlo opgericht.  De statuten zijn koninklijk goedgekeurd op 27 augustus 1955, terwijl in 1956 hengelsportvereniging Het Baarsje uit Vries zich bij hengelsportvereniging Tynaarlo heeft aangesloten.                   Bij de eerste herziening van de statuten in 1980 is de naam gewijzigd in hengelsportvereniging Tynaarlo Vries.

 

De leden kunnen bij ons meedoen met de volgende competities;
       

Alle wedstrijden worden als stekwedstrijd vervist.

 

Als bestuur willen wij ook de komende jaren onze best blijven doen voor de hengelsport in zijn algemeenheid
en voor onze leden in het bijzonder.

 

Vissen zonder vispas of het niet volgen van richtlijnen kan leiden tot boetes.

 

 

 

                                        Hier een verslag en de uitslag van  het Vriezermarktconcours.

                                                                                                                                                                    foto rechts: winnnaar Richard Massink

 

 


 

 

 

Zondag 24 september, de laatste wedstrijd van de zomercompetitie, er werd wederom gevist in het Eemskanaal nabij de woonschepenhaven. Na een mistig begin van de morgen, kwam halverwege de zon erbij, niets mis mee. Bij 14 dagen geleden waren nu de kanten keurig gemaaid en de erge stroming in het water, bleef ook achterwege. 

              

Met 8 man aan de start, de grootste opkomst van dit seizoen, om de laatste punten te verdelen.

Echter bij de meesten bleef de vis op afstand, hier en daar werd een enkel visje gevangen, om moedeloos van te worden.   Maar we hebben ook dit jaar weer een kampioen en die was toch weer instaat om bijna 7 kilo in het netje te vissen,               Bart Wiechers. Met 6 overwinningen, de terechte winnaar van dit seizoen.

 

Opgepaste afstand werd Anne van Veen 2de (1500 gram) en Hendrik van Veen 3de (1050gram). De kruimels waren voor resp. Jan Trip, Albert van Rein, Steven Kamping, Jan de Jonge en Kobus Koops.

 

 

 

 

 

    

    Dinsdagmiddag 12 september was de 4de en laatste koppelwedstrijd van de 55+ers

   

    Eindklassement:

    1ste Roelof van Dalen

    2de  Raymond Burnip

    3de  Anno van Dam

 

   Uiterst rechts:

    Met deze mooie zeelt legde Roelof van Dalen op 23 mei de basis voor zijn eindoverwinning

    bij de koppelcompetitie van de 55+ers.

    Met 3 overwinningen en een derde plek was hij de concurrentie ruim de baas.

 

   Rechts:

    Tijdens de 1ste en de 4de wedstrijd vormden Raymond Burnip en Anno van Dam een

    koppel, individueel werden ze resp. 2 en 3

 

   

 

 

Zondag 10 september werd er gevist bij de Woonschepenhaven in het Eemskanaal te Groningen. Het weer liet zich van zijn goede kant zien na een een paar natte dagen. Een ieder kon zich prima vinden in de voor ons nieuwe stekken. Er zat wel een behoorlijke stroming in het water en de aantallen vielen ook niet erg mee, de gevangen vis, vooral brasem, had wel een redelijk gewicht. Winnaar was Hendrik van Veen met bijna 10 kilo, 2de Opa Anne van Veen en 3de Kobus Koops, beiden rond de 6,5 kilo. Wat overbleef, was voor de beide Jannen, Trip en de Jonge. zie voor exacte uitslagen de link wedstrijden, zomercompetitie

 

De vis van Opa van Veen wordt gewogen.              De nieuwe generatie van Veen dient zich al aan.       Kobus Koops is het nog niet verleerd

 

27 Augustus rond de klok van 5.00 uur richting de Oudegaasterbrekken, een geliefd viswater, maar waar de hoogverwachte vangsten ook vaak uitblijven. Onderweg hier en daar dichte mist maar bij aankomst kwam de zon al snel te voorschijn en een meer eerst zo glad als een spiegel, later een klein kabbeltje. De vis lag al op ons te wachten, zodat de vangsten prima waren, een ieder was daarover wel tevreden. De weging na afloop was een heel spektakel, de emmer was niet groot genoeg. Winnaar Anne van Veen moest zijn 23600 gram in 3 porties laten wegen. Op gepaste afstand volgden resp. Jan de Jonge, Bé Habing, Bart Wiechers, Kobus Koops en Jan Trip. Totaal bijeen gevist ruim 83 kilo, Oudega waardig.

                                                                                                                                                                                                                                                              

Op 13 augustus is de 7de wedstrijd van de Zomercompetitie gevist aan en in het Paterswoldsemeer bij de molen. De dag begint dan met een behoorlijke tippel om het materiaal bij de stek te krijgen. Op een klein regenbuitje na, was het prima visweer en er werd door alle deelnemers redelijk tot goed gevangen. Het water was echter op vele plaatsten bedekt met een dikke lobbige laag algen, hetgeen in een grote smeerpartij eindigde.

Winnaar van de dag was Bart Wiechers met 11 kilo vis waarvan 4 enorme "lappers" van brasems. De rest op gepaste afstand 2de (Jan de Jonge), 3de (Jan Trip), 4de (Anne van Veen) en 5de (Steven Kamping)